Mijn praktijk

Pagina

 

cropped-IMG_3486-3.jpg

Ik ben Chantal Esser en heb mijn praktijk voor voetreflexologie in Weesp bij Instituut Skin Balance. Makkelijk te bereiken en gratis parkeerplaats voor de deur.

Na de cursussen Intuïtieve Ontwikkeling 1 en 2 ben ik mij gaan verdiepen in de voetreflexologie. Ik heb de opleiding gevolgd bij de BER, de bond van europese reflexologen.

Ik heb mijn diploma in 2009 behaald en behandel sindsdien cliënten met diverse klachten. Hierbij kan gedacht worden aan mensen met darmklachten, aangezichtspijn, stressklachten maar ook diabetici. Ik kan alle leeftijdsgroepen behandelen, van baby tot bejaarden.

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Door de juiste instelling en techniek tijdens de behandeling wordt niet alleen de fysieke maar ook de psychische en emotionele aspecten van de cliënt op een positieve manier erbij betrokken. Zo kunnen b.v. hoofdpijn- of rugpijnklachten van de darmen komen. Ziekte/klachten schuilt vaak in een verkeerde manier van denken van ervaringen en bij onderdrukte en onverwerkte emoties. Zo kunnen er  blokkades ontstaan of breuken in het energieveld en/of energiebanen en daarmee verstoord het de samenwerking van verschillende organen.

Door het behandelen van de zones op onze voeten gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Door de voetreflexbehandeling is de cliënt in staat zichzelf te helpen, te genezen of in een betere conditie te komen. Klachten kunnen een signaal zijn naar meer bewustwording waarbij de voetreflexologie een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van het natuurlijk evenwicht.

De eerste behandeling duurt ongeveer 75 minuten omdat er een oriënterend gesprek aan vooraf gaat zodat ik een dossier kan opmaken. De volgende behandelingen duren een uur. Afhankelijk van de klacht zal ik een inschatting maken van het aantal behandelingen dat nodig is. Ik adviseer om makkelijke kleding te dragen zodat men relaxed in de stoel kan liggen.